Jehněčí maso s meruňkovým kuskusem.
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Jehněčí maso |
400 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Kuskus |
200 g |
Meruňky |
50 g |
Olej olivový |
40 ml |
Oříšky piniové |
50 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
450 ml |
Zakysaná smetana |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké míse smícháme kuskus, šťávu z meruňěk a horkých 400ml vývaru. Samotné meruňky pokrájíme na menší kusy a také přidáme do mísy. Vše pak dáme stranou a počkáme, než se tekutina do kuskusu nasákne.
- Mezitím nakrájíme maso na plátky, prolisujeme k němu česnek, ochutíme kmínem, paprikou a směsí maso pořádně potřeme.
- Na pánvi rozpálíme olej a plátky cca 10 minut smažíme, dokud není maso měkké. Poté do pánve přilijeme vývar, maso dochutíme solí a pepřem, zamícháme a zalijeme smetanou.
- Nakonec do kuskusu přimícháme semínka sezamu, rozdělíme vše na talíře, ozdobíme nasekanými oříšky a ihned podáváme.