Jehněčí maso s meruňkovým kuskusem.

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Jehněčí maso 400 g
Kmín celý 1 špetka
Kuskus 200 g
Meruňky 50 g
Olej olivový 40 ml
Oříšky piniové 50 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 450 ml
Zakysaná smetana 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké míse smícháme kuskus, šťávu z meruňěk a horkých 400ml vývaru. Samotné meruňky pokrájíme na menší kusy a také přidáme do mísy. Vše pak dáme stranou a počkáme, než se tekutina do kuskusu nasákne.
  2. Mezitím nakrájíme maso na plátky, prolisujeme k němu česnek, ochutíme kmínem, paprikou a směsí maso pořádně potřeme.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a plátky cca 10 minut smažíme, dokud není maso měkké. Poté do pánve přilijeme vývar, maso dochutíme solí a pepřem, zamícháme a zalijeme smetanou.
  4. Nakonec do kuskusu přimícháme semínka sezamu, rozdělíme vše na talíře, ozdobíme nasekanými oříšky a ihned podáváme.