Marocký bezmasý kuskus
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cizrna |
800 g |
Harissa pasta |
2 polévková lžíce |
Kuskus |
200 g |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
400 ml |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké míse smícháme kuskus s vývarem a necháme cca 10 minut stát, dokud se tekutina nevsákne.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem a zázvorem.
- Jakmile je zelenina měkká, přidáme harissu, na tenké plátky nakrájený lilek, osolíme, opepříme a celou směs zasypeme opláchnutou cizrnou. Vaříme cca 5 minut.
- Nakonec směs z pánve smícháme s kuskusem.