Marocký bezmasý kuskus

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Cizrna 800 g
Harissa pasta 2 polévková lžíce
Kuskus 200 g
Lilek 1 ks
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 400 ml
Zázvor mletý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké míse smícháme kuskus s vývarem a necháme cca 10 minut stát, dokud se tekutina nevsákne.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem a zázvorem.
  3. Jakmile je zelenina měkká, přidáme harissu, na tenké plátky nakrájený lilek, osolíme, opepříme a celou směs zasypeme opláchnutou cizrnou. Vaříme cca 5 minut.
  4. Nakonec směs z pánve smícháme s kuskusem.