Italská sýrová polenta

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Cuketa 1 ks
Lilek 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Polenta 200 g
Rajčata 400 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 150 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli, lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Papriku nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a všechnu nakrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou podusíme pod pokličkou cca deset minut.
  2. Po deseti minutách přidáme na kostky nakrájená rajčata, sůl a pepř. Dusíme, dokud nejsou rajčata měkká.
  3. V hrnci přivedeme vodu k varu, ochutíme ji solí a postupně za stálého míchání do ní vmícháváme polentu. Nepřestáváme míchat, dokud nezačne být polenta hustá. Po cca 5 minutách dáme stranou, pořádně ji opepříme a vmícháme do ní nastrouhaný či na kostky pokrájený sýr.
  4. Polentu rozdělíme na talíře, na ní navršíme zeleninu a ihned podáváme.