Italská sýrová polenta
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Polenta |
200 g |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli, lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Papriku nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a všechnu nakrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou podusíme pod pokličkou cca deset minut.
- Po deseti minutách přidáme na kostky nakrájená rajčata, sůl a pepř. Dusíme, dokud nejsou rajčata měkká.
- V hrnci přivedeme vodu k varu, ochutíme ji solí a postupně za stálého míchání do ní vmícháváme polentu. Nepřestáváme míchat, dokud nezačne být polenta hustá. Po cca 5 minutách dáme stranou, pořádně ji opepříme a vmícháme do ní nastrouhaný či na kostky pokrájený sýr.
- Polentu rozdělíme na talíře, na ní navršíme zeleninu a ihned podáváme.