V solné krustě pečený mořsky vlk

Ingredience


Mořský vlk 800 g
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kg
Tymián čerstvý 1 hrst
Vejce slepičí 3 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 0.5 ks
Cuketa 0.5 ks
Lilek 0.5 ks
Olej olivový extra panenský 1 dl
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Provensálské koření 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu vykucháme, zbavíme ploutví a důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Šupiny necháme na rybě. Umytou rybu osušíme.
  2. Rozříznutou břišní dutinu potřeme pepřem, přidáme tymián.
  3. Solná krusta: do misky vsypeme sůl, rozklepneme vejce a smícháme. Polovinu připravené solné krusty rozložíme na plech, položíme na ní rybu a přikryjeme ji druhou polovinou krusty. Plech vložíme do předehřáté trouby, kde rybu pečeme 30 minut. Vpíchnutím teploměru zjistíme teplotu pečeného masa. Ideální je měřit teplotu u hřbetní kosti, která by měla mít 60 stupňů. Tehdy je ryba dobře propečená a nebude se maso rozpadat.
  4. Když se peče ryba v troubě, připravíme Ratatuile: Cuketu, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na úplně malé kostičky. Žlutou a červenou papriku zbavíme jadřinců a také nakrájíme na malé kousky. Rajče oloupeme, dužinu nakrájíme na malé kousky. Všechny druhy zeleniny dáme do misky, přidáme provensálské koření, sůl, pepř a promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme všechnu připravenou zeleninu a necháme ji zesklovatět.
  5. Upečenou rybu vytáhneme z trouby, odstraníme solnou krustu a rybu položíme na talíř. Pokapeme ji olejem, přiložíme teplou zeleninu a můžeme servírovat.