V solné krustě pečený mořsky vlk
Ingredience
Mořský vlk |
800 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kg |
Tymián čerstvý |
1 hrst |
Vejce slepičí |
3 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Cuketa |
0.5 ks |
Lilek |
0.5 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Provensálské koření |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu vykucháme, zbavíme ploutví a důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Šupiny necháme na rybě. Umytou rybu osušíme.
- Rozříznutou břišní dutinu potřeme pepřem, přidáme tymián.
- Solná krusta: do misky vsypeme sůl, rozklepneme vejce a smícháme. Polovinu připravené solné krusty rozložíme na plech, položíme na ní rybu a přikryjeme ji druhou polovinou krusty. Plech vložíme do předehřáté trouby, kde rybu pečeme 30 minut. Vpíchnutím teploměru zjistíme teplotu pečeného masa. Ideální je měřit teplotu u hřbetní kosti, která by měla mít 60 stupňů. Tehdy je ryba dobře propečená a nebude se maso rozpadat.
- Když se peče ryba v troubě, připravíme Ratatuile: Cuketu, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na úplně malé kostičky. Žlutou a červenou papriku zbavíme jadřinců a také nakrájíme na malé kousky. Rajče oloupeme, dužinu nakrájíme na malé kousky. Všechny druhy zeleniny dáme do misky, přidáme provensálské koření, sůl, pepř a promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme všechnu připravenou zeleninu a necháme ji zesklovatět.
- Upečenou rybu vytáhneme z trouby, odstraníme solnou krustu a rybu položíme na talíř. Pokapeme ji olejem, přiložíme teplou zeleninu a můžeme servírovat.