Špagety alla chitarra
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Mušle svatojakubské |
600 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata Cherry |
100 g |
Špagety |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
2 dl |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle očistíme a v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme. Podlijeme vínem, vodou a pod poklici dusíme tak dlouho, až se otevřou. Hotové mušle vyloupneme a připravený vývar scedíme.
- Špagety uvaříme podle návodu na sáčku, scedíme je a necháme stranou.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu dáme do pánve na rozehřátý olej, přidáme vyloupané mušle, zalijeme vývarem z mušlí a povaříme doměkka.
- Potom vmícháme uvařené a scezené špagety. Do směsi přidáme na poloviny nakrájená rajčata, vymačkáme šťávu z citrónu, vložíme kousky másla. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme také lístky bazalky. Vše dobře prohřejeme.
- Hotové špagety rozdělíme na talíře a podáváme.