Špagety alla chitarra

Ingredience


Bazalka 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mrkev kořen 1 ks
Mušle svatojakubské 600 g
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata Cherry 100 g
Špagety 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 2 dl
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle očistíme a v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme. Podlijeme vínem, vodou a pod poklici dusíme tak dlouho, až se otevřou. Hotové mušle vyloupneme a připravený vývar scedíme.
  2. Špagety uvaříme podle návodu na sáčku, scedíme je a necháme stranou.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu dáme do pánve na rozehřátý olej, přidáme vyloupané mušle, zalijeme vývarem z mušlí a povaříme doměkka.
  4. Potom vmícháme uvařené a scezené špagety. Do směsi přidáme na poloviny nakrájená rajčata, vymačkáme šťávu z citrónu, vložíme kousky másla. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme také lístky bazalky. Vše dobře prohřejeme.
  5. Hotové špagety rozdělíme na talíře a podáváme.