Mošt z čerstvých jablek a hrušek

Mošt z čerstvých jablek a hrušek - obrázek

Ingredience


Hrušky 2 kg
Jablka 5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zralá jablka a hrušky omyjeme, odstraníme stopky, jádřince a každý druh zvlášť nastrouháme nebo rozdrtíme. Ihned vylisujeme a šťávy smícháme dohromady. Odložíme a necháme chvíli stát.
  2. Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Rozlijeme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce.
  3. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uchováme v tmavé a studené místnosti.