Šťáva z čerstvých hrušek

Ingredience


Cukr krystal 400 g
Hrušky 1 kg
Kyselina citrónová 10 g
Voda pitná 7 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme jadřince a umeleme na masovém mlýnku. Přilijeme 2dl vody, odložíme a při pokojové teplotě necháme kvasit cca 7dní. Poté přecedíme a necháme stát další 3-4 dny, dokud se neusadí kal.
  2. Opatrně slijeme. Cukr s kyselinou citronovou rozmícháme ve zbylé vodě, svaříme a přidáme ke šťávě. Rozdělíme do lahví a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 10 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na studeném a temném místě.