Osvěžující dezert s borůvkami a ořechy
Ingredience
Borůvky |
0.5 kg |
Cukr krystal |
160 g |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Hera |
80 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
10 g |
Mouka polohrubá |
160 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Pudinkový prášek - vanilkový |
2 ks |
Rozinky tmavé |
80 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V míse rozmícháme mražené borůvky s moučkovým cukrem. Polovinu potom rozmixujeme a svaříme s 1 litrem oslazené vody a vanilkovým pudinkem.
- Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich a 1 lžíce cukru tuhý sníh. K bílkům přimícháme mouku s práškem do pečiva, pak ještě přidáme jemně nasekané vlašské ořechy a rozinky.
- Těsto nalijeme na pečící papír, rozprostřený na plechu s vyššími okraji a pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
- Upečené těsto necháme zcela vychladnout, pak je posypeme mraženými borůvkami s cukrem a zalijeme vlažným borůvkovým pudinkem.
- Dezert dáme do chladničky. Když pudinková poleva dostatečně ztuhne, dezert nakrájíme a podáváme.