Osvěžující dezert s borůvkami a ořechy

Ingredience


Borůvky 0.5 kg
Cukr krystal 160 g
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Hera 80 g
Kypřicí prášek do pečiva 10 g
Mouka polohrubá 160 g
Ořechy vlašské 100 g
Pudinkový prášek - vanilkový 2 ks
Rozinky tmavé 80 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse rozmícháme mražené borůvky s moučkovým cukrem. Polovinu potom rozmixujeme a svaříme s 1 litrem oslazené vody a vanilkovým pudinkem.
  2. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich a 1 lžíce cukru tuhý sníh. K bílkům přimícháme mouku s práškem do pečiva, pak ještě přidáme jemně nasekané vlašské ořechy a rozinky.
  3. Těsto nalijeme na pečící papír, rozprostřený na plechu s vyššími okraji a pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
  4. Upečené těsto necháme zcela vychladnout, pak je posypeme mraženými borůvkami s cukrem a zalijeme vlažným borůvkovým pudinkem.
  5. Dezert dáme do chladničky. Když pudinková poleva dostatečně ztuhne, dezert nakrájíme a podáváme.