Kuřecí salát s kari zálivkou

Ingredience


Hrušky 150 g
Kuřecí prsa 400 g
Olej rostlinný 40 ml
Ořechy vlašské 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kudrnka 40 g
Sůl 8 g
Těstoviny Fusilli - tříbarevné 150 g
Citronová šťáva 40 ml
Cukr krupice 5 g
Hořčice 5 g
Jogurt bílý 40 ml
Kari koření 15 g
Majonéza 75 g
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa osušíme, naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova z obou stran. Odložíme a necháme vychladnout.
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
  3. Do mísy vložíme vychladlé těstoviny, kuřecí maso nakrájené na kousky, přidáme oloupanou hrušku nakrájenou na plátky, nahrubo nasekané ořechy a promícháme.
  4. V jiné míse vymícháme majonézu, jogurt, citronovou šťávu, hořčici, kari, cukr, sůl a hotovou omáčkou přelijeme jednotlivé porce salátu. Ozdobíme nasekanou petrželkou.