Pikantní salát s melounem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Feferony 1 ks
Kuřecí prsa 900 g
Meloun cukrový 300 g
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 2 g
Petržel kořen 100 g
Roketa 200 g
Sůl 10 g
Citronová šťáva 40 ml
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř bílý 4 g
Šťáva jablečná 100% 40 ml
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na poloviny a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme očištěná kuřecí prsa, očištěnou cibuli, sůl a koření. Vaříme na mírném ohni 45 minut doměkka.
  2. Zatím rozpůlíme meloun a tvarovátkem vypícháme z dužiny kuličky, vložíme do mísy. Přidáme feferonku bez semen nakrájenou na proužky a natrhané listy rokety. Vše jemně promícháme.
  3. Uvařené vychladlé kuře vyjmeme, vývar můžeme použít na polévku, maso nakrájíme na nudličky a osolíme.
  4. Na zálivku smícháme olej, citronovou a jablečnou šťávu, sůl a pepř a dáme na chvíli do chladna.
  5. Salát rozdělíme na jednotlivé porce, poklademe nudličkami masa a přelijeme zálivkou.