Mleté kuřecí medailonky

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Játra vepřová 200 g
Jogurt bílý 100 g
Kuřecí maso vařené 300 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej slunečnicový 1 dl
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 20 g
Salát ledový 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, která necháme v pánvi na rozpáleném másle zesklovatět. Osolíme je a zatím necháme stranou.
  2. Uvařená kuřecí prsa pomeleme na strojku na maso. Vařená játra nakrájíme na malé kousky. Mleté maso a játra dáme do misky, kam přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, nasekanou pažitku s petrželovou nati, přisypeme mouku, jemně nastrouhaný sýr. Podle chuti směs osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
  3. Z připravené masové směsi vytvarujeme středně velké placky, které obalíme do plátku anglické slaniny. Konce slaniny spojíme párátky.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a na něm po obou stranách opečeme připravené masové placky.
  5. Hotové placky rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme je připravenou cibuli. Na talíře dáme listy ledového salátu, na které lžící položíme mírně osolený jogurt.