Mleté kuřecí medailonky
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Játra vepřová |
200 g |
Jogurt bílý |
100 g |
Kuřecí maso vařené |
300 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
20 g |
Salát ledový |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, která necháme v pánvi na rozpáleném másle zesklovatět. Osolíme je a zatím necháme stranou.
- Uvařená kuřecí prsa pomeleme na strojku na maso. Vařená játra nakrájíme na malé kousky. Mleté maso a játra dáme do misky, kam přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, nasekanou pažitku s petrželovou nati, přisypeme mouku, jemně nastrouhaný sýr. Podle chuti směs osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
- Z připravené masové směsi vytvarujeme středně velké placky, které obalíme do plátku anglické slaniny. Konce slaniny spojíme párátky.
- V pánvi rozehřejeme olej a na něm po obou stranách opečeme připravené masové placky.
- Hotové placky rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme je připravenou cibuli. Na talíře dáme listy ledového salátu, na které lžící položíme mírně osolený jogurt.