Hrušky zapečené s pikantní směsí

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Hrušky 3 ks
Kompot borůvkový 4 polévková lžíce
Ořechy vlašské 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky omyjeme, podélně rozpůlíme a vyřízneme z nich jádřince.
  2. Slaninu a sýr nakrájíme na malé kousky, které smícháme. Směs můžeme ještě dochutit pepřem a solí.
  3. Půlky hrušek vložíme do vymazané zapékací formy, na ně rozložíme slaninu se sýrem a půlky vlašských ořechů.
  4. Hrušky pečeme přibližně 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
  5. Upečené hrušky s náplní podáváme s borůvkovým kompotem.