Hrušky zapečené s pikantní směsí
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Hrušky |
3 ks |
Kompot borůvkový |
4 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Hrušky omyjeme, podélně rozpůlíme a vyřízneme z nich jádřince.
- Slaninu a sýr nakrájíme na malé kousky, které smícháme. Směs můžeme ještě dochutit pepřem a solí.
- Půlky hrušek vložíme do vymazané zapékací formy, na ně rozložíme slaninu se sýrem a půlky vlašských ořechů.
- Hrušky pečeme přibližně 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
- Upečené hrušky s náplní podáváme s borůvkovým kompotem.