Kuře na zelenině s olivami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Kuřecí prsa 800 g
Majoránka 3 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Olivy černé 100 g
Paprika červená 800 g
Pepř černý mletý 6 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 300 g
Sůl 10 g
Tymián čerstvý 4 g
Víno červené 2 dl
Vývar drůbeží 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa osušíme, podélně rozkrojíme na menší plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme ze všech stran, vyjmeme a necháme na talíři. Do výpeku přidáme máslo a na něm zpěníme nasekaný česnek a cibuli nadrobno. Přidáme rozpůlené papriky zbavené jádřinců, konzervovaná rajčata a vypeckované olivy a krátce podusíme. Na tento základ vložíme plátky masa, podlijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky a zakryté dusíme na mírném ohni 45 minut.
  2. Odstraníme bobkový list, podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.