Kuře na zelenině s olivami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kuřecí prsa |
800 g |
Majoránka |
3 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
100 g |
Paprika červená |
800 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 g |
Sůl |
10 g |
Tymián čerstvý |
4 g |
Víno červené |
2 dl |
Vývar drůbeží |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa osušíme, podélně rozkrojíme na menší plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme ze všech stran, vyjmeme a necháme na talíři. Do výpeku přidáme máslo a na něm zpěníme nasekaný česnek a cibuli nadrobno. Přidáme rozpůlené papriky zbavené jádřinců, konzervovaná rajčata a vypeckované olivy a krátce podusíme. Na tento základ vložíme plátky masa, podlijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky a zakryté dusíme na mírném ohni 45 minut.
- Odstraníme bobkový list, podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.