Omeleta od císaře

Ingredience


Máslo čerstvé 30 g
Mléko plnotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 160 g
Rozinky tmavé 20 g
Rum 1 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 90 g
Cukr moučkový 30 g
Cukr třtinový 40 g
Cukr vanilka 20 g
Máta 10 g
Ostružiny 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ostružiny očistíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat. Dáme je do misky, posypeme třtinovým a vanilkovým cukrem. Zatím necháme stranou.
  2. Rozinky namočíme do vhodné nádoby, kde už máme připravený rum. Necháme je namočené asi 10 minut. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme smetanu a mléko, rozklepneme vejce. Nakonec přisypeme scezené rozinky, těsto osolíme a dobře promícháme. Necháme ho 15 minut odpočinout.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme půlku těsta a smažíme 5-6 minut. Potom těsto otočíme a 5 minut dopékáme druhou stranu. Pokračujeme se zbylým těstem.
  4. Hotovou omeletu položíme na talíř, lžící položíme do středu připravené ostružiny. Omeletu přeložíme, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme voňavou mátou a jídlo podáváme.