Omeleta od císaře
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko plnotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
160 g |
Rozinky tmavé |
20 g |
Rum |
1 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
90 g |
Cukr moučkový |
30 g |
Cukr třtinový |
40 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Máta |
10 g |
Ostružiny |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Ostružiny očistíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat. Dáme je do misky, posypeme třtinovým a vanilkovým cukrem. Zatím necháme stranou.
- Rozinky namočíme do vhodné nádoby, kde už máme připravený rum. Necháme je namočené asi 10 minut. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme smetanu a mléko, rozklepneme vejce. Nakonec přisypeme scezené rozinky, těsto osolíme a dobře promícháme. Necháme ho 15 minut odpočinout.
- Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme půlku těsta a smažíme 5-6 minut. Potom těsto otočíme a 5 minut dopékáme druhou stranu. Pokračujeme se zbylým těstem.
- Hotovou omeletu položíme na talíř, lžící položíme do středu připravené ostružiny. Omeletu přeložíme, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme voňavou mátou a jídlo podáváme.