Margot buchta
Ingredience
Čokoláda Margot |
400 g |
Cukr krupice |
50 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko plnotučné |
2 dl |
Mouka polohrubá |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
80 g |
Olej slunečnicový |
40 ml |
Poleva čokoládová |
200 g |
Smetana 12% (konzumní) |
120 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Polohrubou mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Do mouky přisypeme vanilkový cukr, na hrubém struhadle nastrouháme kokosovou čokoládu Margot, vše promícháme a necháme stranou.
- Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přilijeme olej, cukr, mléko. Nakonec vlijeme smetanu a šlehačem všechno rozšleháme. Připravenou mouku pomalu smícháme se směsí, promícháme a vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
- Plech vložíme do horké trouby a při 180 °C pečeme přibližně 20 minut.
- Upečenou buchtu vytáhneme z trouby. Necháme vychladnout, potřeme čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout.
- Upečenou buchtu nakrájíme na čtverce, poklademe na dezertní talíře a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.