Margot buchta

Ingredience


Čokoláda Margot 400 g
Cukr krupice 50 g
Cukr vanilka 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko plnotučné 2 dl
Mouka polohrubá 50 g
Mouka pšeničná hrubá 80 g
Olej slunečnicový 40 ml
Poleva čokoládová 200 g
Smetana 12% (konzumní) 120 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polohrubou mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Do mouky přisypeme vanilkový cukr, na hrubém struhadle nastrouháme kokosovou čokoládu Margot, vše promícháme a necháme stranou.
  2. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přilijeme olej, cukr, mléko. Nakonec vlijeme smetanu a šlehačem všechno rozšleháme. Připravenou mouku pomalu smícháme se směsí, promícháme a vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  3. Plech vložíme do horké trouby a při 180 °C pečeme přibližně 20 minut.
  4. Upečenou buchtu vytáhneme z trouby. Necháme vychladnout, potřeme čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout.
  5. Upečenou buchtu nakrájíme na čtverce, poklademe na dezertní talíře a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.