Polévka s kořenovou zeleninou a těstovinami
Ingredience
Bezlepkové těstoviny |
4 polévková lžíce |
Celer bulvový |
75 g |
Cibule |
2 ks |
Kedlubna |
75 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka bezlepková |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
75 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel kořen |
75 g |
Vegeta |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli i ostatní zeleninu (celer, mrkev, petžel a kedlubnu) očistíme, cibuli rozsekáme na jemno, ostatní zeleninu nastrouháme. Cibuli necháme v pánvi na másle zesklovatět, poté přidáme nastrouhanou zeleninu a ještě chvíli restujeme do doby, než zelenina získá mírně nahnědlou barvu.
- Následně orestovanou zeleninu vsypeme do polévkového hrnce, zalijeme vodou, přidáme Vegetu, rozmícháme v polévce mouku a vsypeme kuličky nového koření. Polévku dochutíme pepřem a solí, poté ji vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Přisypeme polévkové bezlepkové těstoviny a polévku vaříme ještě tak dlouho, jak je uvedeno v návodu na obalu pro přípravu těstovin.
- Když jsou těstoviny uvařené, polévku odstavíme z ohně a necháme odstát do druhého dne. Před servírováním ji ohřejeme, poté vyjmeme děrovanou sběračkou z polévky kuličky nového koření.