Polévka s kořenovou zeleninou a těstovinami

Ingredience


Bezlepkové těstoviny 4 polévková lžíce
Celer bulvový 75 g
Cibule 2 ks
Kedlubna 75 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka bezlepková 3 polévková lžíce
Mrkev kořen 75 g
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý celý 4 ks
Petržel kořen 75 g
Vegeta 1 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli i ostatní zeleninu (celer, mrkev, petžel a kedlubnu) očistíme, cibuli rozsekáme na jemno, ostatní zeleninu nastrouháme. Cibuli necháme v pánvi na másle zesklovatět, poté přidáme nastrouhanou zeleninu a ještě chvíli restujeme do doby, než zelenina získá mírně nahnědlou barvu.
  2. Následně orestovanou zeleninu vsypeme do polévkového hrnce, zalijeme vodou, přidáme Vegetu, rozmícháme v polévce mouku a vsypeme kuličky nového koření. Polévku dochutíme pepřem a solí, poté ji vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Přisypeme polévkové bezlepkové těstoviny a polévku vaříme ještě tak dlouho, jak je uvedeno v návodu na obalu pro přípravu těstovin.
  3. Když jsou těstoviny uvařené, polévku odstavíme z ohně a necháme odstát do druhého dne. Před servírováním ji ohřejeme, poté vyjmeme děrovanou sběračkou z polévky kuličky nového koření.