Zapečené bezlepkové těstoviny
Ingredience
Bezlepkové těstoviny |
240 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
300 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce vlijeme vývar, který přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vsypeme těstoviny, sůl a podle návodu na obalu je uvaříme. Poté je scedíme, necháme okapat.
- Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Teplé těstoviny přeložíme do misky. Přidáme vejce, na kousky pokrájené máslo a na malé kousky nakrájené uzené maso, nastrouhanou chilli papričku, sůl i pepř. Všechno dobře promícháme a vsypeme do připravený pekáč, kde směs zalijeme smetanou. Vložíme pekáč do horké trouby, při 200 stupních zapečeme 20 minut.
- Poté vyjmeme z trouby, necháme těstoviny 5 minut odpočinout a krájíme na porce, které rozdělujeme na jednotlivé talíře.