Zapečené bezlepkové těstoviny

Ingredience


Bezlepkové těstoviny 240 g
Chilli paprička 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Uzené maso vařené 300 g
Vejce slepičí 2 ks
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vlijeme vývar, který přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vsypeme těstoviny, sůl a podle návodu na obalu je uvaříme. Poté je scedíme, necháme okapat.
  2. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Teplé těstoviny přeložíme do misky. Přidáme vejce, na kousky pokrájené máslo a na malé kousky nakrájené uzené maso, nastrouhanou chilli papričku, sůl i pepř. Všechno dobře promícháme a vsypeme do připravený pekáč, kde směs zalijeme smetanou. Vložíme pekáč do horké trouby, při 200 stupních zapečeme 20 minut.
  3. Poté vyjmeme z trouby, necháme těstoviny 5 minut odpočinout a krájíme na porce, které rozdělujeme na jednotlivé talíře.