Kuřecí guláš s cizrnou

Ingredience


Brambory 500 g
Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Cizrna konzervovaná 300 g
Kuřecí stehna 600 g
Mrkev kořen 100 g
Ocet malinový 20 ml
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 6 g
Petržel kořen 100 g
Petržel kudrnka 40 g
Sůl 10 g
Vývar drůbeží 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory a zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky, cizrnu slijeme a necháme okapat. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku zpěníme cibuli nadrobno, přidáme brambory a zeleninu a restujeme asi 5 minut.
  2. Maso ze stehen obereme od kosti a nakrájíme na kousky, přidáme k zelenině. Vmícháme cizrnu, zalijeme vývarem a zakryté pozvolna dusíme 30 minut na mírném ohni. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme malinovým octem a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.