Kuřecí guláš s cizrnou
Ingredience
Brambory |
500 g |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Cizrna konzervovaná |
300 g |
Kuřecí stehna |
600 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Ocet malinový |
20 ml |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel kudrnka |
40 g |
Sůl |
10 g |
Vývar drůbeží |
5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory a zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky, cizrnu slijeme a necháme okapat. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku zpěníme cibuli nadrobno, přidáme brambory a zeleninu a restujeme asi 5 minut.
- Maso ze stehen obereme od kosti a nakrájíme na kousky, přidáme k zelenině. Vmícháme cizrnu, zalijeme vývarem a zakryté pozvolna dusíme 30 minut na mírném ohni. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme malinovým octem a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.