Kuře na kokosu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kečup |
60 g |
Kokos strouhaný |
200 g |
Koriandr čerstvý |
30 g |
Kuřecí stehna |
900 g |
Limetková šťáva |
80 ml |
Marmeláda pomerančová |
20 g |
Olej olivový |
40 ml |
Paprika červená |
250 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř bílý |
5 g |
Sůl |
10 g |
Vývar drůbeží |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuřecí stehna osušíme, potřeme solí a pepřem a na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme a na pánev do výpeku vložíme nastrouhaný kosos, nasekaný česnek, cibuli nadrobno a papriky bez jádřinců nakrájené na proužky. Za stálého míchání pár minut orestujeme a přimícháme limetkovou šťávu, sůl podle chuti, mletou papriku, kečup a pomerančovou zavařeninu.
- Směs přemístíme do pekáče, na ni rozložíme kuřecí stehna, podlijeme vývarem a zakryté pozvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě 30 minut. Potom odkryjeme a dopékáme dalších 20 minut, aby se vytvořila kůrka. Podáváme ozdobené nasekaným koriandrem.