Kuře na kokosu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kečup 60 g
Kokos strouhaný 200 g
Koriandr čerstvý 30 g
Kuřecí stehna 900 g
Limetková šťáva 80 ml
Marmeláda pomerančová 20 g
Olej olivový 40 ml
Paprika červená 250 g
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř bílý 5 g
Sůl 10 g
Vývar drůbeží 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna osušíme, potřeme solí a pepřem a na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme a na pánev do výpeku vložíme nastrouhaný kosos, nasekaný česnek, cibuli nadrobno a papriky bez jádřinců nakrájené na proužky. Za stálého míchání pár minut orestujeme a přimícháme limetkovou šťávu, sůl podle chuti, mletou papriku, kečup a pomerančovou zavařeninu.
  2. Směs přemístíme do pekáče, na ni rozložíme kuřecí stehna, podlijeme vývarem a zakryté pozvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě 30 minut. Potom odkryjeme a dopékáme dalších 20 minut, aby se vytvořila kůrka. Podáváme ozdobené nasekaným koriandrem.