Kuřecí srdíčka se zeleninou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hlíva ústřičná 200 g
Hrášek s karotkou mražené 300 g
Kuřecí srdíčka 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej olivový 20 ml
Pažitka 30 g
Pepř cayenský 2 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 10 g
Tymián čerstvý 5 g
Víno bílé 1 dl
Vývar drůbeží 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí srdíčka očistíme a podélně rozpůlíme. Na pánvi zahřejeme olej a vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostky. Přidáme cibuli nadrobno a zpěníme, vložíme srdíčka, nakrájenou hlívu, tymián a prudce opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Zaprášíme moukou a mícháme a opékáme. Zalijeme vývarem a vínem, přidáme mraženou směs hrášku s mrkví a zakryté dusíme na mírném ohni 15 minut.
  2. Osolíme, ochutíme cayenským pepřem, vmícháme máslo a podáváme posypané nasekanou pažitkou.