Kuřecí srdíčka se zeleninou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hlíva ústřičná |
200 g |
Hrášek s karotkou mražené |
300 g |
Kuřecí srdíčka |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pažitka |
30 g |
Pepř cayenský |
2 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
10 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
Víno bílé |
1 dl |
Vývar drůbeží |
5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí srdíčka očistíme a podélně rozpůlíme. Na pánvi zahřejeme olej a vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostky. Přidáme cibuli nadrobno a zpěníme, vložíme srdíčka, nakrájenou hlívu, tymián a prudce opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Zaprášíme moukou a mícháme a opékáme. Zalijeme vývarem a vínem, přidáme mraženou směs hrášku s mrkví a zakryté dusíme na mírném ohni 15 minut.
- Osolíme, ochutíme cayenským pepřem, vmícháme máslo a podáváme posypané nasekanou pažitkou.