Pečená jablka s borůvkami

Ingredience


Borůvky 4 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Jablka 4 ks
Skořice mletá 1 kávová lžička
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Jablka omyjeme, odřízneme stopku, z druhé strany vyřízneme jádřinec a vnitřek opatrně částečně nožem a lžičkou vydlabeme. Jablka pak naplníme borůvkami, které jsme smíchali s polovinou cukru, naskládáme je do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Před koncem pečení jablka posypeme zbylým cukrem, smíchaným se skořicí.
  3. Upečená jablka servírujeme teplá.