Rybízový pudinkový dort
Ingredience
Cukr moučkový |
60 g |
Rybíz červený |
60 g |
Rybízový džus |
800 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vejce slepičí |
2 ks |
Želatina |
50 g |
Žervé |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do kovové misky nalijeme rybízový džus, přisypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, nabobtnalou želatinu a metlou vyšleháme. Misku vložíme do horké vodní lázně a stále šleháme, až se suroviny spojí. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, ale ne ztuhnout.
- Přilijeme smetanu, přidáme žervé a vyšleháme do krému. Nakonec přimícháme sníh z bílků a čerstvý nebo rozmražený rybíz. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní rybízový krém a dáme do chladu ztuhnout.
- Dort vyklopíme z formy, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.