Rybízový pudinkový dort

Ingredience


Cukr moučkový 60 g
Rybíz červený 60 g
Rybízový džus 800 ml
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vejce slepičí 2 ks
Želatina 50 g
Žervé 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kovové misky nalijeme rybízový džus, přisypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, nabobtnalou želatinu a metlou vyšleháme. Misku vložíme do horké vodní lázně a stále šleháme, až se suroviny spojí. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, ale ne ztuhnout.
  2. Přilijeme smetanu, přidáme žervé a vyšleháme do krému. Nakonec přimícháme sníh z bílků a čerstvý nebo rozmražený rybíz. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní rybízový krém a dáme do chladu ztuhnout.
  3. Dort vyklopíme z formy, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.