Zahuštěná zeleninová polévka

Ingredience


Brambory 2 ks
Celer řapíkatý 0.5 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Hrášek 4 polévková lžíce
Kedlubna 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 20 g
Solamyl 1 polévková lžíce
Voda pitná 2.5 l
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petrželovou a celerovou nať propláchneme pod vodou, necháme okapat a nasekáme ji najemno. Česnek utřeme.
  2. Hrášek přebereme a propláchneme pod tekoucí vodou.
  3. Mrkev, celer, petržel, kedlubnu, cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Zeleninu kromě brambor opražíme na másle v hrnci. Pak rozmícháme solamyl ve 2 lžících vody dohladka, vlijeme do hrnce a promícháme, pak vsypeme do hrnce brambory, zalijeme vodou a polévku dovaříme. Nakonec ochutíme utřeným česnekem a krátce povaříme za stálého míchání.
  4. Hotovou polévku ochutíme solí a podáváme ji horkou ozdobenou petrželkou.