Zahuštěná zeleninová polévka
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Celer řapíkatý |
0.5 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
4 polévková lžíce |
Kedlubna |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
20 g |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
2.5 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Petrželovou a celerovou nať propláchneme pod vodou, necháme okapat a nasekáme ji najemno. Česnek utřeme.
- Hrášek přebereme a propláchneme pod tekoucí vodou.
- Mrkev, celer, petržel, kedlubnu, cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Zeleninu kromě brambor opražíme na másle v hrnci. Pak rozmícháme solamyl ve 2 lžících vody dohladka, vlijeme do hrnce a promícháme, pak vsypeme do hrnce brambory, zalijeme vodou a polévku dovaříme. Nakonec ochutíme utřeným česnekem a krátce povaříme za stálého míchání.
- Hotovou polévku ochutíme solí a podáváme ji horkou ozdobenou petrželkou.