Jablka smažená v jemném těstíčku

Ingredience


Cukr vanilka 2 kávová lžička
Jablka 2 ks
Kypřicí prášek do pečiva 10 g
Mouka pšeničná hladká 6 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Víno bílé 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse z hladké mouky, kypřicího prášku, vajíček, bílého vína a soli umícháme tekuté hustší těsto.
  2. Jablka omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty pak obalíme v připraveném těstíčku a usmažíme v rozehřátém oleji v pánvi.
  3. Usmažená teplá jablka rozložíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.