Jablka smažená v jemném těstíčku
Ingredience
Cukr vanilka |
2 kávová lžička |
Jablka |
2 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
10 g |
Mouka pšeničná hladká |
6 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V míse z hladké mouky, kypřicího prášku, vajíček, bílého vína a soli umícháme tekuté hustší těsto.
- Jablka omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty pak obalíme v připraveném těstíčku a usmažíme v rozehřátém oleji v pánvi.
- Usmažená teplá jablka rozložíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.