Nepečený dort z tvarohového těsta s lesním ovocem

Ingredience


Borůvky 2.5 dl
Cukr krupice 200 g
Cukr vanilka 20 g
Jogurt bílý 240 g
Maliny 2.5 dl
Mléko polotučné 2 dl
Ostružiny 2.5 dl
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Tvaroh měkký 0.5 kg
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 dl
Želatina 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Borůvky, maliny a ostružiny pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Želatinu rozmícháme s vodou a necháme hodinu bobtnat.
  3. V míse ušleháme tvaroh s jogurtem, cukrem a horkým mlékem, pak přimícháme rozpuštěnou želatinu, vajíčko a vanilkový cukr.
  4. Dortovou formu vyložíme alobalem a střídavě ji plníme vrstvou tvarohového těsta a ovoce. Část ovoce si necháme na ozdobení.
  5. Naplněnou formu dáme do chladničky a počkáme, až dort zcela ztuhne.
  6. Před podáváním na porce rozetřeme ušlehanou šlehačku a posypeme ji zbylým ovocem.