Cibulačka francouzská
Ingredience
Bujón hovězí |
1.5 ks |
Cibule |
3 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
150 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Veka |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kostičky nakrájíme cibuli a osmahneme na másle.
- Poté zalijeme 1,5l vody, přidáme kostku hovězího bujonu a 10 minut vaříme. Osolíme.
- Připravíme na proužky nakrájenou veku, opečeme ji na másle, nastrouháme sýr a nakrájíme šunku na kostičky.
- Veku, šunku a sýr dáme do polévky před podáváním a posypeme petrželovou naťí.