Borůvková omáčka staročeská
Ingredience
Borůvky |
1 kg |
Cukr krystal |
100 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou.
- V hrnci borůvky rozmačkáme, přidáme k nim cukr s mletou skořicí a za stálého míchání je rozvaříme. Rozvařené borůvky prolisujeme.
- V hrnci smícháme mléko s lžící mouky, přimícháme prolisované borůvky a za stáléhé míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- Teplou omáčkou poléváme kynuté knedlíky, noky, lívance nebo palačinky.