Borůvková omáčka staročeská

Ingredience


Borůvky 1 kg
Cukr krystal 100 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Skořice mletá 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou.
  2. V hrnci borůvky rozmačkáme, přidáme k nim cukr s mletou skořicí a za stálého míchání je rozvaříme. Rozvařené borůvky prolisujeme.
  3. V hrnci smícháme mléko s lžící mouky, přimícháme prolisované borůvky a za stáléhé míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Teplou omáčkou poléváme kynuté knedlíky, noky, lívance nebo palačinky.