Kuřecí žaludky na bramborách a zelenině

Ingredience


Bazalka 10 g
Brambory 500 g
Česnek 2 stroužek
Estragon 10 g
Olej olivový 60 ml
Pažitka 40 g
Pepř černý mletý 4 g
Pórek 100 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Sůl 9 g
Vývar drůbeží 200 ml
Žaludky drůbeží 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí žaludky očistíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme na rozpálený olej a zprudka opečeme ze všech stran.
  2. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, pórek nakrájený na kolečka, nasekaný česnek a čerstvé bylinky. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme 20 minut.
  3. Nakonec přidáme konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme.
  4. Podáváme posypané nasekanou pažitkou.