Kuřecí žaludky na bramborách a zelenině
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Brambory |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Estragon |
10 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pažitka |
40 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Pórek |
100 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Sůl |
9 g |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Žaludky drůbeží |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí žaludky očistíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme na rozpálený olej a zprudka opečeme ze všech stran.
- Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, pórek nakrájený na kolečka, nasekaný česnek a čerstvé bylinky. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme 20 minut.
- Nakonec přidáme konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme.
- Podáváme posypané nasekanou pažitkou.