Benátská kuřecí játra
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Játra kuřecí |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Paprika mletá sladká |
4 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel - nať |
30 g |
Sůl |
7 g |
Zakysaná smetana |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Játra opláchneme, dobře osušíme, nakrájíme na kousky a vložíme na cibulový základ. Za stálého míchání opékáme ze všech stran, až jsou dobře propečená. Poprášíme paprikou, osolíme, opepříme a odstavíme.
- Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme, ale už nevaříme.
- Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.