Benátská kuřecí játra

Ingredience


Cibule 2 ks
Játra kuřecí 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Paprika mletá sladká 4 g
Pepř černý mletý 4 g
Petržel - nať 30 g
Sůl 7 g
Zakysaná smetana 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Játra opláchneme, dobře osušíme, nakrájíme na kousky a vložíme na cibulový základ. Za stálého míchání opékáme ze všech stran, až jsou dobře propečená. Poprášíme paprikou, osolíme, opepříme a odstavíme.
  2. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme, ale už nevaříme.
  3. Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.