Kuře na hrozinkách s piniemi
Ingredience
Balsamico ocet |
50 ml |
Cibule |
1 ks |
Hrozinky |
50 g |
Kuřecí stehna |
1200 g |
Med včelí |
20 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Olej olivový |
60 ml |
Oříšky piniové |
50 g |
Pažitka |
30 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
9 g |
Vývar drůbeží |
5 dl |
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Hřebíček |
1 g |
Pepř černý celý |
1 g |
Šalvěj čerstvá |
10 g |
Víno červené |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehna osušíme a vložíme do mísy, posypeme nasekaným česnekem a šalvějí, zalijeme vínem, přidáme koření a zakryté necháme 12 hodin marinovat v chladnu.
- Na oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky a na výpeku zpěníme cibuli nasekanou nadrobno. Kuřecí stehna vyjmeme z marinády, necháme okapat, obalíme v mouce a vložíme na cibulový základ. Zprudka opečeme ze všech stran, přidáme piniové ořechy, hrozinky, sůl, pepř a zakryté pár minut podusíme. Do kastrolu k masu přecedíme marinádu a zakryté necháme na mírném ohni dusit, dokud se šťáva neodpaří. Potom zalijeme vývarem a znovu necháme dusit asi 40 minut.
- V rendlíku rozpustíme med a ocet, smícháme a krátce povaříme. Podáváme porci masa, přelitou medovou šťávou a posypanou nasekanou pažitkou.