Kuře na hrozinkách s piniemi

Ingredience


Balsamico ocet 50 ml
Cibule 1 ks
Hrozinky 50 g
Kuřecí stehna 1200 g
Med včelí 20 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Olej olivový 60 ml
Oříšky piniové 50 g
Pažitka 30 g
Pepř černý mletý 5 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 9 g
Vývar drůbeží 5 dl
Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Hřebíček 1 g
Pepř černý celý 1 g
Šalvěj čerstvá 10 g
Víno červené 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna osušíme a vložíme do mísy, posypeme nasekaným česnekem a šalvějí, zalijeme vínem, přidáme koření a zakryté necháme 12 hodin marinovat v chladnu.
  2. Na oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky a na výpeku zpěníme cibuli nasekanou nadrobno. Kuřecí stehna vyjmeme z marinády, necháme okapat, obalíme v mouce a vložíme na cibulový základ. Zprudka opečeme ze všech stran, přidáme piniové ořechy, hrozinky, sůl, pepř a zakryté pár minut podusíme. Do kastrolu k masu přecedíme marinádu a zakryté necháme na mírném ohni dusit, dokud se šťáva neodpaří. Potom zalijeme vývarem a znovu necháme dusit asi 40 minut.
  3. V rendlíku rozpustíme med a ocet, smícháme a krátce povaříme. Podáváme porci masa, přelitou medovou šťávou a posypanou nasekanou pažitkou.