Rýžový chléb z domácí pekárny
Ingredience
Cukr krupice |
1.5 kávová lžička |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mléko plnotučné sušené |
1.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
425 g |
Rýže loupaná |
150 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rýži uvaříme v mírně osolené vodě. Do domácí pekárny pak dáme 240 ml vlažné vody, rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, sušené mléko, uvařenou rýži, sůl, cukr, mouku a droždí. Zapneme Základní program.
- Po ukončení programu necháme chléb vychladnout a podáváme.