Domácí chléb se špenátem a balkánským sýrem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí sušené |
7 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
115 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr balkánský |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
120 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme špenát a odstavíme. Necháme 6 minut přikryté pokličkou.
- Do domácí pekárny dáme olej, vlažnou vodu, rozšlehané vejce, sýr, sůl, cukr, nastrouhaný muškátový oříšek, mouku a droždí. Zapneme Základní program.
- Před ukončením hnětení přisypeme nasekané ořechy, osmahnutou cibulku se špenátem a necháme pekárnu dál pracovat.
- Po ukončení programu necháme chléb vychladnout a poté hned podáváme.