Sýrové dortíky z listového těsta
Ingredience
Créme fraiche |
40 g |
Listové těsto |
180 g |
Mouka pšeničná hrubá |
30 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Cottage |
250 g |
Sýr Gorgonzola |
60 g |
Tuk |
25 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Formičky na muffiny vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
- Listové těsto rozválíme na tenčí plát, ze kterého tvořítkem nebo skleničkou vykrajujeme větší kolečka. Kolečky vyložíme vnitřek formiček. Gorgonzolu rozdrobíme, přidáme zakysanou smetanu (créme fraiche), sýr cottage, sůl, pepř, posekanou pažitku a vše vyšleháme. Vzniklou hmotou naplníme formičky, ze zbytku těsta vytvoříme malé okraje. Formičky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 12 až 15 minut.
- Mírně vychladlé dortíky vyklepneme z formiček, necháme vystydnout, upravíme na servírovací tác a podáváme.