Asijská omáčka se zázvorem
Ingredience
Cibule |
50 g |
Cukr třtinový |
40 g |
Kečup |
60 g |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej sezamový |
40 g |
Omáčka sójová |
20 ml |
Paprika červená |
50 g |
Solamyl |
30 g |
Vývar zeleninový |
150 ml |
Zázvor celý |
30 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zázvor očistíme, nastrouháme nahrubo, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zázvor, papriku, krátce osmahneme, zalijeme vývarem, ochutíme hnědým cukrem, vinným octem, kečupem, sójovou omáčkou a povaříme. Solamyl rozmícháme v trošce vody, omáčku zahustíme, důkladně promícháme, necháme projít varem a odstavíme. Před podáváním necháme omáčku vychladit.