Domácí chléb s česnekem a sýrem
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
1 ks |
Česnek sušený |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
375 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vlažnou vodu, cukr, sůl, změklé máslo, česnek sušený, prolisovaný stroužek česneku, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před ukončením hnětení přisypeme nastrouhaný sýr a bazalku a pustíme program dál. Po ukončení programu necháme chléb vychladnout a můžeme podávat.