Pletýnky se slaninou

Ingredience


Anglická slanina 85 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Mléko plnotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko, sůl, 1 vejce, změklé máslo, mouku a prášek do pečiva dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Před ukončením hnětení přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a nasekanou petrželku. Poté těsto vyklopíme na pomoučenou desku, jemně prohněteme, rozdělíme na 2 díly, ze kterých vyválíme válečky a vytvoříme pletýnky. Dáme je na vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 220°C 35 minut.