Pletýnky se slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
85 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko plnotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mléko, sůl, 1 vejce, změklé máslo, mouku a prášek do pečiva dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Před ukončením hnětení přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a nasekanou petrželku. Poté těsto vyklopíme na pomoučenou desku, jemně prohněteme, rozdělíme na 2 díly, ze kterých vyválíme válečky a vytvoříme pletýnky. Dáme je na vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 220°C 35 minut.