Pikantní máslo s červeným pepřem
Ingredience
Máslo čerstvé |
125 g |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Pepř červený celý |
15 g |
Pomerančová šťáva |
30 ml |
Šalotka |
30 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, červený pepř nadrtíme v hmoždíři. Máslo vložíme do skleněné misky, přilijeme šťávu z čerstvě vymačkaného pomeranče, přidáme šalotku, červený pepř, mleté nové koření a důkladně promícháme. Metlou nebo ručním šlehačem vyšleháme.
- Ochucené máslo používáme při přípravě chuťovek, chlebíčků a jednohubek.