Minutkový hovězí vývar

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 500 g
Kuřecí křídla 50 g
Kuřecí krk 50 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Pórek 1 ks
Sůl 1 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
Žaludky drůbeží 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.