Minutkový hovězí vývar
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
500 g |
Kuřecí křídla |
50 g |
Kuřecí krk |
50 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
Žaludky drůbeží |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.