Kolečka z čokoládového těsta

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Čokoláda na vaření 10 g
Cukr krystal 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 100 g
Mandle 75 g
Marmeláda meruňková 100 g
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a jemně umeleme.
  2. V míse smícháme mleté mandle, mouku, moučkový cukr, máslo, vejce a nastrouhanou čokoládu. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.
  3. Těsto potom rozválíme na pomoučené pracovní ploše tak, aby bylo silné 3 až 4 milimetry. Z těsta vykrajujeme kolečka, případně i jiné tvary, a pokládáme je na pečicí papír, který jsme rozložili na plech.
  4. Pečeme přibližně 10 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
  5. Meruňkovou marmeládu ohřejeme, propasírujeme a slepujeme jí upečená vychladlá kolečka.
  6. V misce smícháme cukr s citronovou šťávou a trochou horké vody. Polevu natřeme na horní stranu slepených koleček a necháme v chladu ztuhnout.