Kolečka z čokoládového těsta
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Čokoláda na vaření |
10 g |
Cukr krystal |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
100 g |
Mandle |
75 g |
Marmeláda meruňková |
100 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a jemně umeleme.
- V míse smícháme mleté mandle, mouku, moučkový cukr, máslo, vejce a nastrouhanou čokoládu. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.
- Těsto potom rozválíme na pomoučené pracovní ploše tak, aby bylo silné 3 až 4 milimetry. Z těsta vykrajujeme kolečka, případně i jiné tvary, a pokládáme je na pečicí papír, který jsme rozložili na plech.
- Pečeme přibližně 10 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
- Meruňkovou marmeládu ohřejeme, propasírujeme a slepujeme jí upečená vychladlá kolečka.
- V misce smícháme cukr s citronovou šťávou a trochou horké vody. Polevu natřeme na horní stranu slepených koleček a necháme v chladu ztuhnout.