Chléb s čokoládovým krémem
Ingredience
Čokoláda na vaření |
150 g |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Kakao |
3 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
220 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- 100 g čokolády na vaření rozpustíme v mléce, poté přidáme 200 g másla a necháme vychladnout. Do směsi přidáme 200 g cukru, vejce, mouku, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva a pořádně zamícháme.
- Vzniklé těsto nalijeme do domácí pekárny a zapneme program Pečení.
- Ve vodní lázni rozpustíme zbylých 50 g čokolády na vaření a necháme zchladnout, ale ne ztuhnout.
- V jiné misce utřeme 100 g másla s moučkovým cukrem, žloutkem a 1 lžíci kakaa. Do směsi pomalu přimícháme rozpuštěnou čokoládu na hladký krém, kterým potřeme vychladlý chléb.