Chléb s čokoládovým krémem

Ingredience


Čokoláda na vaření 150 g
Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 100 g
Kakao 3 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 300 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 220 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 100 g čokolády na vaření rozpustíme v mléce, poté přidáme 200 g másla a necháme vychladnout. Do směsi přidáme 200 g cukru, vejce, mouku, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva a pořádně zamícháme.
  2. Vzniklé těsto nalijeme do domácí pekárny a zapneme program Pečení.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme zbylých 50 g čokolády na vaření a necháme zchladnout, ale ne ztuhnout.
  4. V jiné misce utřeme 100 g másla s moučkovým cukrem, žloutkem a 1 lžíci kakaa. Do směsi pomalu přimícháme rozpuštěnou čokoládu na hladký krém, kterým potřeme vychladlý chléb.