Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Mrkev kořen 500 g
Pšeničná krupice 5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mléka, krupice a soli uvaříme hustou kaši, kterou nalijeme do máslem vymazané formy.
  2. Po vychladnutí z kaše vykrojíme vykrajovátkem na cukroví čtyřlístky a dáme je stranou.
  3. Očistíme mrkev, omyjeme a nastrouháme.
  4. Z mouky a másla uděláme jíšku, podusíme na ní mrkev, zalijeme vodou a 15 minut povaříme.
  5. Poté rozmixujeme.
  6. Opatrně dáme do polévky čtyřlístky a podáváme.