Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
500 g |
Pšeničná krupice |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mléka, krupice a soli uvaříme hustou kaši, kterou nalijeme do máslem vymazané formy.
- Po vychladnutí z kaše vykrojíme vykrajovátkem na cukroví čtyřlístky a dáme je stranou.
- Očistíme mrkev, omyjeme a nastrouháme.
- Z mouky a másla uděláme jíšku, podusíme na ní mrkev, zalijeme vodou a 15 minut povaříme.
- Poté rozmixujeme.
- Opatrně dáme do polévky čtyřlístky a podáváme.