Chléb s rozinkami a rumem

Ingredience


Cukr krupice 40 g
Droždí sušené 1.5 kávová lžička
Hrozinky 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Rum 1.5 polévková lžíce
Skořice mletá 1.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlažné mléko, vejce, cukr, sůl, změklé máslo, skořici, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program.
  2. Před ukončením hnětení přisypeme rozinky namočené v rumu alespoň 1 hodinu předem.
  3. Po ukončení programu necháme chléb vychladnout a můžeme podávat.