Chléb s rozinkami a rumem
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
Droždí sušené |
1.5 kávová lžička |
Hrozinky |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Rum |
1.5 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vlažné mléko, vejce, cukr, sůl, změklé máslo, skořici, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program.
- Před ukončením hnětení přisypeme rozinky namočené v rumu alespoň 1 hodinu předem.
- Po ukončení programu necháme chléb vychladnout a můžeme podávat.