Špízy z marinovaného krůtího masa
Ingredience
Cukr moučkový |
2 g |
Fenykl obecný |
8 g |
Krůtí prsa |
400 g |
Limetková šťáva |
30 ml |
Olej olivový |
50 g |
Omáčka sójová |
40 ml |
Pepř citronový |
4 g |
Tuk |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté krůtí maso nakrájíme na kostky, do misky nalijeme limetkovovu šťávu, sojovou omáčku, olej, přidáme cukr, pepř, drcený fenykl, promícháme a do této marinády položíme kostky masa. Promícháme a necháme aspoň dvě hodiny marinovat.
- Marinované maso napichujeme na jehly, vyskládáme na tukem vymazaný plech a pečeme zprudka asi 15 minut.
- Krůtí špízy upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.