Lososové sushi

Lososové sushi - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 15 g
Losos - filety 150 g
Ocet rýžový 50 ml
Řasa Nori 80 g
Rýže Arborio 250 g
Sůl 15 g
Voda pitná 300 ml
Wasabi pasta 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kulatou rýži několikrát propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme zprudka asi 3 minuty. Oheň zmírníme a rýži dovaříme zvolna.
  2. Do octa nasypeme cukr, sůl, rozmícháme, necháme rozpustit a přimícháme k vychladlé rýži. Syrové filety z lososa nakrájíme na stejné šiřší proužky. Na pružnou podložku položíme list řasy, na řasu rozprostřeme půlcentimetrovou vrstvu rýže, doprostřed dáme špetku pasty wasabi a celou plochu zakryjeme proužkem lososa. Řasu zavineme pomocí podložky do pevné rolky, nakrájíme na špalíčky a postup opakujeme, až spotřebujeme všechny suroviny.
  3. Sushi upravíme na servírovací tác a podáváme.