Lososové sushi
Ingredience
Cukr krupice |
15 g |
Losos - filety |
150 g |
Ocet rýžový |
50 ml |
Řasa Nori |
80 g |
Rýže Arborio |
250 g |
Sůl |
15 g |
Voda pitná |
300 ml |
Wasabi pasta |
8 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kulatou rýži několikrát propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme zprudka asi 3 minuty. Oheň zmírníme a rýži dovaříme zvolna.
- Do octa nasypeme cukr, sůl, rozmícháme, necháme rozpustit a přimícháme k vychladlé rýži. Syrové filety z lososa nakrájíme na stejné šiřší proužky. Na pružnou podložku položíme list řasy, na řasu rozprostřeme půlcentimetrovou vrstvu rýže, doprostřed dáme špetku pasty wasabi a celou plochu zakryjeme proužkem lososa. Řasu zavineme pomocí podložky do pevné rolky, nakrájíme na špalíčky a postup opakujeme, až spotřebujeme všechny suroviny.
- Sushi upravíme na servírovací tác a podáváme.