Čínská polévka s rýží
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Rýže předvařená (parboiled) |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
20 g |
Vývar zeleninový |
0.5 l |
Zeleninová směs čínská - mražená |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Parmezán jemně nastrouháme.
- V širokém hrnci na lžíci oleje osmažíme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme zeleninový vývar, přisypeme zeleninovou směs a rýži. Vývar přivedeme rychle k varu a s odklopenou pokličkou vaříme 15 minut na středním ohni. Během vaření občas zamícháme.
- Ke konci vaření přimícháme rajčatový protlak, polévku dochutíme pepřem a solí a necháme ještě krátce přejít prudkým varem.
- Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem.