Čínská polévka s rýží

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Rýže předvařená (parboiled) 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 20 g
Vývar zeleninový 0.5 l
Zeleninová směs čínská - mražená 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Parmezán jemně nastrouháme.
  2. V širokém hrnci na lžíci oleje osmažíme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme zeleninový vývar, přisypeme zeleninovou směs a rýži. Vývar přivedeme rychle k varu a s odklopenou pokličkou vaříme 15 minut na středním ohni. Během vaření občas zamícháme.
  3. Ke konci vaření přimícháme rajčatový protlak, polévku dochutíme pepřem a solí a necháme ještě krátce přejít prudkým varem.
  4. Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem.