Kuřecí prsa na zázvoru s ořechy
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Kuřecí prsa |
500 g |
Med včelí |
20 ml |
Ocet rýžový |
20 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1.2 dl |
Omáčka sójová |
40 ml |
Ořechy vlašské |
100 g |
Petržel kudrnka |
40 g |
Sherry brandy |
40 ml |
Solamyl |
20 g |
Sůl |
8 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vývar drůbeží |
300 ml |
Zázvor mletý |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce vyšleháme bílky, 20 ml sójové omáčky a Solamyl. Osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a namočíme do sójové směsi. V pánvi wok rozpálíme olej a postupně přidáváme maso a asi 3 minuty opékáme, poté vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Do pánve vložíme půlky ořechů a krátce orestujeme, odložíme do misky. Pak na pánvi asi minutu orestujeme nasekaný česnek, zázvor a cibuli, přidáme maso a ořechy. Zbylou sójovou omáčku smícháme s medem, sherry brandy, vývarem a octem a směsí zalijeme maso na pánvi, necháme přejít varem, osolíme a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.