Salát z ovesných vloček s jablky
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jablka |
1 ks |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
20 g |
Vločky ovesné |
120 g |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Ovesné vločky necháme přes noc namočené ve vodě s citronovou šťávou.
- Jablka oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme.
- Namočené vločky v případě potřeby scedíme, v míse je smícháme s nastrouhanými jablky a zakysanou smetanou, podle chuti přidáme med.
- Vločkový salát rozdělíme do misek, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.