Salát z ovesných vloček s jablky

Salát z ovesných vloček s jablky - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jablka 1 ks
Med včelí 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 20 g
Vločky ovesné 120 g
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky necháme přes noc namočené ve vodě s citronovou šťávou.
  2. Jablka oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme.
  3. Namočené vločky v případě potřeby scedíme, v míse je smícháme s nastrouhanými jablky a zakysanou smetanou, podle chuti přidáme med.
  4. Vločkový salát rozdělíme do misek, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.