Rohlíčky z lineckého těsta s mandlovou náplní
Ingredience
Linecké (křehké) těsto |
500 g |
Mandle |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
1 hrst |
Skořice mletá |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mandle oloupeme, nasekáme najemno a lehce opražíme v rozpálené pánvi bez oleje. Menší část osmažených mandlí si ponecháme na posypání, zbylou větší část smícháme v misce s medem a skořicí. Vajíčko v misce rozšleháme.
- Linecké těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše a rozdělíme na 8 trojúhelníků. Na širší konec dáme lžíci mandlové náplně, těsto zavineme, po stranách stiskneme a vytvoříme rohlíček.
- Na plech položíme pečicí papír, naskládáme na něj rohlíčky, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme zbylými mandlemi.
- Rohlíčky pečeme v troubě, předehřáté na 225 stupňů 10 až 15 minut do zlatavé barvy.
- Před podáváním necháme mírně vychladnout, ale podáváme nejlépe ještě teplé.