Rohlíčky z lineckého těsta s mandlovou náplní

Ingredience


Linecké (křehké) těsto 500 g
Mandle 2 polévková lžíce
Med včelí 1 kávová lžička
Mouka polohrubá 1 hrst
Skořice mletá 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandle oloupeme, nasekáme najemno a lehce opražíme v rozpálené pánvi bez oleje. Menší část osmažených mandlí si ponecháme na posypání, zbylou větší část smícháme v misce s medem a skořicí. Vajíčko v misce rozšleháme.
  2. Linecké těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše a rozdělíme na 8 trojúhelníků. Na širší konec dáme lžíci mandlové náplně, těsto zavineme, po stranách stiskneme a vytvoříme rohlíček.
  3. Na plech položíme pečicí papír, naskládáme na něj rohlíčky, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme zbylými mandlemi.
  4. Rohlíčky pečeme v troubě, předehřáté na 225 stupňů 10 až 15 minut do zlatavé barvy.
  5. Před podáváním necháme mírně vychladnout, ale podáváme nejlépe ještě teplé.