Hovězí závitek s houbami a kapustou

Ingredience


Houby sušené 30 g
Hovězí maso zadní 400 g
Kapusta hlávková 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby namočíme na 15 až 30 minut do vlažné vody, pak je slijeme a necháme v sítu okapat.
  2. Z kapusty odstraníme vnější listy, 8 pěkných zdravých opatrně odebereme a krátce je povaříme v osolené vařící vodě. Listy pak necháme okapat. Suché rozložíme na pracovní plochu tak, aby vytvořily obdélník o rozměru přibližně 30 x 20 cm.
  3. Zbylou kapustu opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na větší kousky.
  4. Hovězí maso omyjeme a osušíme, rozklepeme na velký plátek, který opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran prudce osmažíme. Pak ho vyjmeme a položíme na kapustové listy.
  5. Nakrájenou kapustu krátce podusíme ve výpeku po smažení masa a zalijeme vývarem.
  6. Houby rovnoměrně rozprostřeme na maso, listy s masem stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky nebo pevnou nití.
  7. Do pekáče rozložíme směs z pánve, přidáme závitek, pekáč přikryjeme a pečeme 30 minut v troubě, předehřáté na 160 stupňů. Pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě 10 až 15 minut.
  8. Upečený závitek nakrájíme na plátky, zeleninu ochutíme pepřem a solí. Maso podáváme samostatně na talířích s listy kapusty, zeleninu v misce.