Závitky z bažantích prsou se šalvějí
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Bažantí prsa |
850 g |
Koření Zvěřina |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mouka pšeničná hladká |
80 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Šalvěj čerstvá |
40 g |
Sherry brandy |
50 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Prsa z bažanta naklepeme, posypeme kořením na zvěřinu, zakapeme sherry, poklademe lístky šalvěje a plátky slaniny.
- Bažantí prsa svineme do závitků, sepneme a ze všech stran osmažíme na oleji. Poté závitky vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme zhruba 6 minut. Závitky vyjmeme, zbavíme jehel a držíme na teple.
- Do výpeku vmícháme mouku, osmažíme, poté rozředíme vývarem a na mírném plameni alespoň 15 minut za občasného míchání provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo, zbylé sherry a promícháme.
- Závitky podáváme přelité omáčkou.