Závitky z bažantích prsou se šalvějí

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Bažantí prsa 850 g
Koření Zvěřina 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 25 g
Mouka pšeničná hladká 80 g
Olej rostlinný 20 ml
Šalvěj čerstvá 40 g
Sherry brandy 50 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Prsa z bažanta naklepeme, posypeme kořením na zvěřinu, zakapeme sherry, poklademe lístky šalvěje a plátky slaniny.
  2. Bažantí prsa svineme do závitků, sepneme a ze všech stran osmažíme na oleji. Poté závitky vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme zhruba 6 minut. Závitky vyjmeme, zbavíme jehel a držíme na teple.
  3. Do výpeku vmícháme mouku, osmažíme, poté rozředíme vývarem a na mírném plameni alespoň 15 minut za občasného míchání provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo, zbylé sherry a promícháme.
  4. Závitky podáváme přelité omáčkou.